Site menu:

Informasjon:

Nyheter:

Vinterdekk 2015

Sommerdekk 2014

Åpningstider Julen 2013


Reklame:

Linker:

- Rieger Tuning
- Superdekk
- Agip Olje
- Diesel Power

Vinterdekk 2013

Vinterdekksesongen nærmer seg med stormskritt, allerede fredag 1.november (med forbehold om lokale føreforhold) kan sommerdekkene byttes til vinterdekk.

Så dersom du trenger nye dekk ikke nøl med å ta Kontakt, eller komme innom for et godt pristilbud, vi har mye dekk på lager, og er klare for å ta imot deg.

Dersom du er usikker på om ditt dekk bør byttes ut, ikke nøl med å komme innom for en vurdering.

Se også vår nye kampanjeavis under Tilbud eller trykk her for å komme rett til kampanjeavisen.

For å gjøre det litt enklere for deg, gjengir vi de viktigste reglene når det gjelder vinterdekk her:

Vinterdekk med pigger kan monteres i Nord Norge fra 15. oktober og i Sør Norge fra 1. november (med forbehold om lokale føreforhold). Minste tillatte mønsterdybde for vinterdekk er 3 mm.

Piggdekkene skal være avmontert senest første søndag etter påske.

Det er viktig å vite at det er du som sjåfør som er pliktig å ha dekk som er tilpasset det føret det kjøres på. Hvis man er utenfor de datoene som tillater bruken av piggdekk og føret tilsier at man må bruke piggdekk/ vinterdekk kan og skal man gjøre det.

Piggfrie dekk kan kjøres hele året, men dette anbefales ikke. Bildekk er utviklet for forskjellige klimatiske forhold, og piggfrie vinterdekk har svært dårlige egenskaper på sommerføre. Bremselengden økes dramatisk, særlig på våt vei, samtidig som vannplaning oppstår ved langt lavere hastighet. På regnvåt vei kan piggfrie vinterdekk være direkte livsfarlig.

Back 10.10.2014.